VALORI, SCOP SI ETAPELE RELATIEI DE COACHING


            ​

Valorile business-ului

  • Relații de coaching bazate pe încredere și transparență
  • Crearea unui mediu sigur și suportiv
  • Profesionalism
  • Transparența metodelor și instrumentelor de coaching
  • Personalizarea experiențelor de coaching
  • Cooperarea
  • Focusul pe obiectivele clientului/coachee-ului
  • Onestitate
  • Confidențialitate
  • Pozitivism


Scopul business-ului: 

Susținerea persoanelor care țintesc spre performanță, să ajungă la maximul potențialului lor prin oferirea spațiului, contextului și suportului pentru autoreflecție, clarificarea obiectivelor și armonizarea lor și pentru a acționa în direcția lor.


Etapele unei relații de coaching în acest business:


  1. Discovery call

Cel mai important lucru pentru succesul unei intervenții de coaching este relația dintre coach și coachee. Vreau, așadar, să ne oferim oportunitatea, mie și ție, să descoperim dacă putem lucra împreună și putem porni în călătoria spre performanță, împreună, printr-o conversație telefonică de 15 minute.

Crezi că sunt persoana potrivită cu care să pornești la drum și sentimentul e reciproc? Minunat! Efortul pe care trebuie să îl depui în această direcție, tocmai s-a înjumătățit și sunt gata să explorăm împreună ceea ce urmează.

Dar dacă, din contră, nu simți acea conexiune, e perfect. Poți, în continuare să urmărești materialele mele și să iei acele lucruri care te inspiră, sau chiar îți pot recomanda un alt coleg coach care ar putea să fie un partener de reflecție mai potrivit.



  1. Comunicarea formatului de lucru

Atât pentru mine, cât și pentru tine, e important să știm de la început, la ce ne aventurăm și cum o vom face. Pentru mine, transparența e una din valorile de bază și de aceea, încă de la începutul relației noastre îți voi povesti despre metodele cu care vom lucra împreună. Nu îți face griji că în felul acesta va dispărea din misterul experienței de reconectare la sine! Nici dacă aș vrea, nu aș putea folosi exact aceleași etape, metode și instrumente pentru fiecare persoană cu care pornesc la drum ca și coach, așa că, o parte din formatul de lucru, îl vom descoperi pe drum.


  1. Contractare

Ce urmează, apoi, este stabilirea de comun acord a modului în care ne vom desfășura întâlnirile. Poți opta pentru întâlniri online, telefonice sau face to face (dintre care, le recomand pe cele din urmă). Poți opta pentru un plan care presupune o întâlnire pe săptămână, 2 întâlniri pe săptămână sau o întâlnire la două săptămâni și despre asta poți citi mai multe la secțiunea ”Pachete de coaching”. Însă e important, din nou, să ne luăm, și eu și tu, un angajament, de la început. Să pornim asumați și conștienți pe drumul spre performanță


  1. Evaluarea

Apoi, pot să spun că începe, de fapt, munca. În prima fază, vei parcurge niște evaluări care îmi vor spune și cu siguranță și ție îți vor reactualiza cine ești, unde ești și cu ce resurse pornești la drum. Din nou, voi folosi transparent instrumentele de coaching care ți se potrivesc ție personal.

  1. Setarea de obiective

Dacă am ajuns până aici, cu siguranță ai în minte un scop, trigger-ul care te-a făcut să vii la mine în prima fază. Acum e momentul să explorăm acest scop și să îl privim din toate perspectivele până când ți se va părea nu doar că e realizabil, dar și că ai toate resursele necesare pentru a-l atinge.


  1. Modificarea obiectivelor

Sună ciudat, ”modificarea obiectivelor”. Cum adică să modifici ceea ce îți dorești? Ceea ce îți dorești, e motivul pentru care ai decis să începem relația de coaching. Surpinzător sau nu, vreau să îți spun încă de pe acum că acel lucru pe care ți-l dorești e, în primul rând, condiționat de îndepliniea altor obiective și că, în al doilea rând, pe măsură ce ajungi tot mai adânc în interiorul tău, vei descoperi că ceea ce ți-ai dorit inițial, nu este de fapt lucrul de care ai nevoie pentru a atinge performanța, sau, în orice caz, necesită reformulări majore. Acesta e momentul în care o să îți fiu suport în a explora posibilități și a-ți armoniza toate obiectivele care apar.


  1. Acțiunea în direcția obiectivelor

Știi cum se spune, ”practice makes it perfect”. Cred puternic în efectul practicii, repetării, acțiunii conștiente într-o anumită direcție, dar știu și că e greu de realizat. Din fericire pentru tine, până la acest punct, vei fi înțeles că ai în mine un suport real și eu, că am în tine un partener real, așa că munca noastră va fi mai ușoară. Vom stabili împreună ce ai de făcut acum că mintea ta a cunoscut claritatea și vei face acele lucruri. Pentru că, îți voi/vei aminti de ce le faci, îți voi/vei aminti ce te-ar putea împiedica să le faci și îți voi/vei aminti cum poți să treci peste acele obstacole, ca să le faci, într-adevăr.


  1. Încheierea

Până la acest moment, care, sincer, nu îți pot spune când va fi - alegerea e a ta, vei fi ”înarmat” cu instrumentele de care ai nevoie mai departe în viața ta și poate, chiar vei fi experimentat o parte din potențialul tău maxim. De acum, e de datoria ta să continui să urci iar atunci când simți că te întorci înapoi, să conștientizezi asta ca un observator al propriei vieți, și să îți reiei ascensiunea cât mai repede.